07:37
Поради велосипедистам від Патрульної поліції

З настанням весни та потеплішанням на вулицях міста все частіше можна зустріти велосипедистів – щороку цей вид транспорту стає дедалі популярнішим. Дехто обирає велосипед для прогулянок у вільний час, а для декого він перетворюється на повноцінний засіб пересування містом. Популярності цьому двоколісному виду транспорту також додала пандемія коронавірусу, що змусила уникати великих скупчень людей.

Крім того, що велопрогулянки − це здоровий й активний спосіб життя, пресування на велосипеді містом є досить небезпечним. Саме тому особиста безпека повинна стати для кожного велосипедиста ключовим фактором.

Протягом 2020 року поліцейські патрульної поліції зареєстрували 2205 наїздів на велосипедистів, унаслідок чого загинули 235 людей, а 1610 − отримали травми.

Та існує декілька простих правил, які дозволять вам зробити поїздку більш приємною та безпечною. Ці правила ми зобразили на картинці, яку ви можете передавати своїм друзям – велосипедистам.

Також нагадуємо, що із 17 березня набули чинності зміни до законодавства, щодо посилення відповідальності за керування велосипедом у стані алкогольного сп’яніння, зокрема такий штраф становить 680 грн. Разом з тим збільшився штраф за порушення Правил дорожнього руху велосипедистами − 340 грн., а за повторне порушення протягом року доведеться заплатити вже 850 грн.

МВС України Національна поліція України Патрульна поліція України.

Категория: Веложизнь | Просмотров: 612 | Добавил: Калинка | Теги: ПДД, полиция | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 1
1 SheCrusa  
0
Да, действительно. Так бывает. Не могу вспомнить, где я об этом читал. Есть сайт, на котором есть много статей по этому вопросу.

Имя *:
Email *:
Код *: